Les Fayes, kleine natuurcamping met 6 ruime plaatsen, oldtimer-huurcaravan (met prive omheinde tuin op een hoek van ons terrein) & gîte (vakantiehuisje, heel het jaar te huur)

Zeer hondvriendelijke mini-camping, nabij Gouttières, nabij Saint Gervais d'Auvergne, omgeving is een wandelparadijs, bijna overal kan de hond los in de bssen. Streek: Les Combrailles, Puy-de-Dôme, Auvergne, Frankrijk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Honden zijn héél erg welkom op Les Fayes….

Waarom zijn wij een hondvriendelijke camping ?

- ALLEREERST: omdat ze GRATIS hier kunnen verblijven! .bij veel campings moet je voor een hond (en zeker voor de 2e of meer) extra betalen per nacht...

-  in principe is er geen max. aan het aantal honden die met de baasjes meekomen (wel graag in overleg)

-. de honden mogen loslopen op ons terrein (mits geen overlast veroorzakend en (de) baasje(s) ze wel zelf in de gaten houden (zie uitleg verderop!)

- naast ons terrein loop je zo het bos in!

- wij hebben zo'n beetje alle wandelroutes in de omgeving, enkele hebben we ook zelf uitgezet....voor ieder wat wils, lang, kort, heel lang, heel kort.....

- er is zeer veel water in de buurt, al op 6 km.....oa. 2 watervallen op een klein kwartiertje rijden, meren, rivieren, kiezelstrandjes, aangelegde meren, prachtig kratermeer etc. tijdens uw verblijf hier krijgt u alle info

- in de omgeving mogen honden in principe altijd los. ook in weilanden, bossen etc... 1 groot losloopgebied :-) , zolang ze geen overlast bezorgen en met inachtname van het jachtseizoen (ca.half september - 1 maart)

- op 6 km is er een kleine dierenartsenpraktijk en op 14 km. is er een grote dierenartsenpraktijk met meerdere dierenartsen, een spreekuur en er is oa een NL-sprekende dierenarts.

- onze kampeerplaatsen liggen allemaal aan de buitenkant met vrij uitzicht, vaak staan de tenten en caravans richting weiland/uitzicht, zodat er veel privacy is en rust, ook voor de honden (dus geen 'straatjescamping' waar je naast én tegenover elkaar staat)

- de gîte / vakantiehuisje heeft een eigen omheind terras

- het hele terrein is verder omheind.....

- de romantische huurcaravan ligt helemaal in een hoek met veel privacy

- plaatsen van een schapenhek is in overleg, toegestaan

- gebruik diepvriesruimte voor vers/rauw-vlees etende honden (vooraf even doorgeven)

- oppas tijdens bezoek stad of winkels, oppas op oudere honden als baasjes langer willen wandelen, oppas op zieke of geblesseerde honden (altijd in overleg en onder voorbehoud). Door de schaduwmogelijkheden is het vaak mogelijk dat een hond nabij of in de caravan blijft. Ter plekke kunnen we de mogelijkheden bespreken.

- tijdens de Table d'hôte-avonden in 'de Grange' of in ons 'Eetkamertje'...mogen de honden er bij zijn, zolang ze geen overlast veroorzaken uiteraard.

- wij denken graag met de baasjes mee met leuke hondvriendelijke wandelroutes, dagtripjes met zwemmogelijkheden voor honden; incidenteel gaan wel met alle honden gezellig op stap om ergens te zwemmen, picknicken o.i.d...

 

Honden zijn bij ons van harte welkom, mits:

•  ze in het bezit zijn van een geldig paspoort met de bijbehorende inentingen, momenteel is alleen de Rabies-inenting verplicht (2021)

•  U er rekening mee houdt dat loslopen alleen mogelijk is als ze geen overlast bezorgen aan de andere gasten / honden en alleen onder toezicht van het baasje/baasjes. Tevens dienen honden buiten het terrein uitgelaten te worden en dienen eventuele 'ongelukjes' zo snel mogelijk oprgeruimd te worden. Waarschuw gerust een ander baasje als zijn/haar hond ongezien 'iets' heeft gedaan..........zo houden we met elkaar alles schoon ! (zie onderstaande uitgebreide uitleg)

•  buiten het terrein uitgelaten worden en geen overlast bezorgen (overmatig blaffen, etc.)

De eigenaren van Les Fayes hebben te allen tijde het recht baasjes met honden die overlast bezorgen (op welke manier dan ook) te verzoeken het terrein te verlaten en een andere camping te zoeken.

Uitlaten is hier geen probleem, naast ons terrein loopt u zo een bos in en er zijn heel veel mogelijkheden om lekker te lopen met uw hond. Loslopen is zo goed als overal toegestaan en zelfs in restaurants ed. zijn honden welkom. De Fransen in onze omgeving zijn over het algemeen grote hondenvrienden. Voor ongelukjes (kan gebeuren bij elke hond, zeker na een lange autorit) op ons terrein hebben wij een schep klaar staan, om het direct en makkelijk op te ruimen....

Het verblijf van een hond is uiteraard gratis.

HONDEN LOS……..DE PRAKTIJK……HOE EN WAT……………UITGEBREIDE UITLEG…

Op Minicamping Les Fayes mogen honden, in principe, los lopen. Uiteraard is dit alleen mogelijk als het om sociale honden gaat.

Het kan ook alleen als de baasjes de honden in de gaten houden / zelf toezicht houden, want de meeste honden zijn toch echt nieuwsgierig aangelegd en gaan graag eens even kijken in een (voor-)tent van anderen…… en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Het kan dus niet zo zijn dat onze gasten in de ochtend hun hond naar buiten doen…….zelf lekker verder slapen…en na een tijd de hond weer binnen laten en hem/haar daarna gaan uitlaten..vaak heeft de hond dan toch al ‘het' gedaan. Gelukkig begrijpen onze gasten dit en weten dat de honden buiten het terrein uitgelaten moeten worden…

.”Ja, maar ik ruim het op met zakjes'…dat is niet OK, want dan denkt de hond dat het ‘mag' en het is ook wat vies als er overal van alles heeft gelegen. Uiteraard is er altijd wel eens een ongelukje, geen probleem, degene die het ziet ruimt het of zelf even op, of geeft het door aan de bijbehorende baasjes…

Omheinde kampeerplaatsen zonder auto's? die hebben wij bewust niet, oa omdat honden zich dan vaak erg ‘territorium-verdedigend' gaan gedragen naar de ‘buren' of als er bijvoorbeeld mensen of andere honden langslopen. Zonder heb je dat echt een stuk minder, is de ervaring van ons en ook van mensen die op campings hebben gelogeerd waar wel omheinde plekken zijn. Tevens zijn wij ook gericht op oldtimers (auto's en caravans, motoren..) en die willen graag hun auto erbij hebben. Ook zijn er wel eens mensen waarbij de honden in de (speciaal ingerichte) auto slapen. Zelf je plek afzetten met een schapenhekje oid is toegestaan. Iedereen rijdt hier zo min mogelijk met de auto en altijd stapvoets; grote campers komen niet op het terrein. Het is hier ook heel overzichtelijk en je hoeft altijd maar een heel klein stukje te rijden vanaf het toegangshek naar je plek.

Honden mogen nooit overlast bezorgen aan andere gasten, op welke manier dan ook. Er komen hier ook mensen zonder hond, om verschillende redenen. Of ze kunnen hun hond niet meenemen ivm leeftijd ofzo of sommige mensen kunnen geen honden hebben door omstandigheden (werk, soort huis etc.) maar alle gasten vinden honden wel (een beetje of meer) leuk, anders zouden ze hier ook niet komen.

Alle jaren dat honden hier los mogen, gaat het eigenlijk altijd wel goed. Iedereen kent zijn/haar eigen hond het beste…. Mocht je twijfelen over het meenemen van je hond(en), mail ons dan gerust even. Inmiddels hebben we veel ervaring en we denken graag mee. Ook kunnen we meedenken over de best passende plek (mist die vrij is) en bij keuzes zoals wel/niet hond mee met boodschappen, uitjes etc….

Onze kampeerplaatsen liggen over het algemeen allemaal aan de buitenkant, waardoor je je tent of caravan/vouwwagen/busje ook ‘naar buiten' kan richten…dit geeft veel rust voor de honden, terwijl je (door de grote plekken) voldoende ruimte en mogelijkheden hebt om overal te zitten. Er is ook altijd wel ergens schaduw en elke plek heeft een eigen picknickbank met parasol, zodat het nagenoeg nooit te heet is. In de avonden koelt het hier altijd af, ook in het hoogseizoen, waardoor je altijd lekker kunt slapen en je hond(en) dus ook !

Heb je, na deze uitgebreide uitleg, nog vragen…..stel ze gerust !!

Onze honden

Pebbles......border collie (zwart/wit).....geboren: 29-8-2007

Elfi..............border collie (kastanjebruin/wit).... geboren: 01-06-2011

Hippie..........border collie (zwart/wit/klein beetje bruin)......geboren: 28-06-2013

 

Diepvries-service !!

Voor de baasjes van honden de vers/rauw vlees eten, is er een mogelijkheid om een gedeelte van een diepvries en koelkast te gebruiken. Naast een diepvriesgedeelte in de koelkast hebben we een diepvrieskist, dus altijd ruimte genoeg ! Wel graag vantevoren even doorgeven (duur en schatting kg. vlees) is dit gratis voor al onze gasten.

Transport vanaf Nederland: neem een koelbox met zoveel mogelijk ingevroren koelelementen en doe daar het bevroren vlees of de voer-pakketjes in voor uw hond(en) en doe de box onderweg naar Frankrijk niet meer open. Alles komt hier dan diepbevroren aan en u kunt het direct in de diepvriesruimte doen.

Voor vragen en/of meer informatie, kunt u ons altijd even mailen of bellen.

 

 

Algemeen

 

 

Algemene Europese regels (bron: www.raadvanbeheer.nl)

Aangezien er regelmatig wijzigingen zijn in de wetten, eisen, omschrijving 'verboden rassen'etc. verwijzen wij u graag naar de volgende websites:

http://www.licg.nl/46g/hond-mee-naar-frankrijk-eerst-de-regels-checken.html

http://www.ambafrance-nl.org/Met-uw-hond-kat-of-fret-op,18492

Let op! U heeft niet alleen te maken met de regels van het land dat uw eindbestemming is, maar ook met de regelgeving van ALLE landen waar u doorheen reist!

 

Les Fayes...rust voor hond en baasje...

 

Tot nu toe onze oudste bezoeker was Lex van bijna 16 jaar:

Verzameling foto's van honden op deze pagina zijn honden die hier op Les Fayes zijn geweest !!

- in bewerking - dit zijn foto's van minimaal 6 jaar geleden, inmiddels is er op ons terrein ook e.e.a. veranderd... we gaan dit overzicht binnenkort up-too-date maken (in de loop van 2021)

KIJK OOK OP ONZE FACEBOOKPAGINA (kun je ook bekijken zonder FB-account!!)

daar staan ook heel veel foto's

www.facebook.com/MinicampingLesFayes

Zomerseizoen 2012

Lekker vies.....

Bo alias 'Booke' .....gekke beesten die kippen !

...de 'Doeksen'- honden....

Dolfhus...de mooie oudduitse herder...

Joris....een echte stoere lieverd !

Jools, de Belgische Golden die al 2 x hier is geweest! ....................Pebbles, onze border...lekker vies!

Juul de bloedhond met baasje met mooie oldtimer-auto!...............Elfi, ons bordermeisje werd 1 juni 2012 1 jaar en kreeg veel kadootjes!

....drie mooie meiden: Senna, Dazzle en Bliss (2 borders en een kruising)

Bij de waterval van Saint Priest...............eigen tent voor alle 3 de meiden :-)

....de beesteboel van de 'Masten'....voor de 2e keer hier, deze keer na een enorme pech onderweg met hun eigen caravan onze oldtimer gehuurd....Gelukkig hebben ze niks aan het ongeluk overgehouden en wordt de schade van hun caravan vergoed......

Guus....de jonge God.....houdt wel van al die mooie teefjes....

Geweldig !

- de 3 Kwekkenboom-honden......................................Juily was er ook weer, lekker spelen !

 

....................................................................................Mika....

Ook leuk, 2 hondjes mee in het zijspan met aanhanger (annex vouwwagen)

Lekker spelen met Snuffel....

Thera & honden....

......................................................de grootste hond tot nu toe hier!

...eigen 'bench' in keukenkastje van Eriba-caravan..

Mika....vriendinnetje te logeren bij Elfi en Pebbles

Zalingen-Labradors (hulphonden)

Kragt-herders......

Indy en Betty van Eveline & Jeroen

Garou.......................Pebbles

nog maar eentje van de hondebrommer....blijf zo leuk !

Shelly van Piet & Karien

Daantje....de labrador op leeftijd.....

Joep van de 'Janssens'

Indy en Betty van Eveline & Jeroen...oktober 2012

Goscha en Jottum, de honden van Paulien en Arjan, zij waren met Oud & Nieuw 2012/2013 hier !

Foto boven: op de Puy de Dôme, waar is haar hoofd???

Foto onder: 'hondengeluk' bij Lac de Guéry, nabij Le Mont Dore

Zomerseizoen 2013

dit waren de grootste honden tot nu toe ! Duitse Doggen van Réné

 

De gîte is heel het jaar te huur, dus ook tot slot een sneeuwfoto:

Staat je hond er niet bij, mail gerust een leuke foto !Honden welkom !