Logboek / Nieuwsbrief

Beste mensen, wij zijn al enige tijd gestopt met het bijhouden van het 'logboek' hier op deze web-site.... Doordat wij heel actief zijn op onze 'pagina' op facebook, hebben wij ervoor gekozen met ons logboek te stoppen. Wij begrijpen uiteraard dat niet iedereen Facebook leuk vindt en/of een account heeft. Stuur ons even een mailtje, dan leggen wij uit hoe je toch de nieuwtjes, foto's ed. kunt lezen op facebook of...je kunt je opgeven voor een regelmatige mail met wat foto's en nieuws in het kort. Mail naar: info@lesfayes.info en dan komen we er vast uit !

Erik & Rosalinda

PS..hier is de link naar onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/MinicampingLesFayes

 

Klik hier voor Oud Nieuws: ... ...

Belangrijk! : als er mensen op één van onze foto's in het logboek of elders op deze site staan en dit liever niet willen, mail ons dan even, waarna wij de betreffende foto direct zullen verwijderen.

2012

Even scrollen naar beneden voor het laatste nieuws !

JANUARI 2012

De eerste maand van een nieuw jaar. Het weer was wat vreemd....geen sneeuw! wel heeel zonnige dagen dat je gewoon lekker buiten wat kon drinken, maar ook vieze regendagen...bah! Gelukkig hebben we altijd wel wat te doen. Lekker een beetje uitslapen, ontbijten, klussen in de badkamers, de 'soldes' afgaan bij de grote supermarkten, lekker wandelen met de honden, borrelen en eten met vrienden, de promotie en de website bijhouden...ook een hoop werk. En dan 's avonds heerlijk bij de houtkachel met Pebbles, Elfi en de poezen om ons heen genieten van wat lekkers en een drankje. We kijken weer wat TV...zijn bijvoorbeeld inmiddels ook fan van de Franse 'Boer zoekt vrouw'...goed voor ons Frans.

Ik ben aardig actief op Facebook en daardoor vergeet ik wel eens ook foto's ed. voor het logboek te verzamelen. Als je een facebook-account heb, zoek ons gerust op (ikzelf onder de naam 'Rosalinda Jansen' en onder 'mini-camping Les Fayes kun je onze 'pagina' vinden. Het is echt leuk. Als je geen zin hebt jezelf te verdiepen in FB, dan kun je ook gewoon een simpel account openen (gratis) en het alleen gebruiken om bijvoorbeeld fotoos te kijken. Hulp bieden we graag, mail ons dan even!

Met de boekingen gaat het bijzonder goed. Nadat het vorig jaar zo'n super jaar was, denk je....nou dat moeten we voor 2012 nog maar zien. Maar inmiddels hebben we voor de gîte nog maar 1 week vrij in het hoogseizoen en de campingboekingen zijn nu al 4x meer dan vorig jaar......!! echt super.. Leuk ook is dat we ook weer gasten van andere jaren terugzien...dat is en blijft het grootste compliment! Onze 'uitgangspunten' ....Puur kameren, zonder animatie, kinderen, zwembad, workshops ed. blijkt nog steeds heel erg aan te spreken, er is echt enorm vraag naar, leuk! Er blijken toch weinig kleine campings te zijn die 'rust' echt kunnen garanderen...

Leuk is ook dat we steeds meer aangeschreven worden door beheerders van andere (al dan niet verzamel-)sites om samen te werken of links te wisselen. Zij geven echt grote complimenten voor deze site...de uitgebreide en complete informatie en de persoonlijke sfeer......daar worden we wel bij van :-)

Met ons Elfi-meisje gaat het super. Zo bijzonder hoe superverliefd kunt zijn op een hond, op 2 meissies-honden. We zijn er echt helemaal gek van, ze zijn zo lief, zo leuk en zo heerlijk ondernemend en trouw aan ons...geweldig!

Bij alle boekingen die we tot nu toe hebben zitten ook heel veel mensen met honden, dus dat is ook leuk, een echte doelgroep. Want blijkt dat honden bij veel andere campings alleen 'gedoogd' worden of in elk geval dat gevoel wordt gegeven..door hoge prijzen per nacht, bijvoorbeeld 5 euro per hond !!! Raar hoor, hier zijn honden gewoon heel welkom en gratis. Tot nu hebben we geen problemen gehad. Mensen die zover met hun hond gaan reizen, doen dat echt niet met een 'vervelende' hond...toch?!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wandelen, ravotten, zwemmen bij de waterval van St. Priest des Champs...er was heeeel veeeel water:

Wandelen met Jos & Anneke en Garou, hun Golden Retriever-pup:

Ochtend vanuit het raam van het 'Eetkamertje' in ons huis:

Gezellige winterdagen bij de houtkachel met z'n allen op de bank:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Januari 2012

De badkamer van onszelf is nu ook zo'n beetje klaar:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 3 februari 2012

Lyon…

dat is de plaats waar je met je NL-nationaliteit heen moet voor het verlengen van je paspoort als je in departement 63, Puy-de-Dôme, woont. Gisteren zijn we dus geweest..
Het is bijna 3 uur rijden van ons, dus op zich valt dat wel me e, maar in de winter kan het natuurlijk wel anders zijn… We hadden afsproken met vrienden van ons, Jos en Anneke, te gaan. Om kosten te besparen én mede door het winterse weer gingen we met z'n vieren in onze Landrover. Pebbles en Elfi gingen mee, achterin achter het hekje en Garou en Gino bleven thuis, maar zouden halverwege de dag uitgelaten worden door de buurmeissies…

Anneke is heel goed in plannen…..:-(……………en heeft eergister-ochtend haar pols gebroken tijdens een wandeling met hun honden in de sneeuw… Het is haar rechterpols en ze is ook rechts!
Tsja…een handtekening zetten….
Tsja…vingerafdrukken nemen (dat moet tegenwoordig als je je NL-paspoort laat verlengen)

Eergisteren hebben ze nog met de Ambassade gebeld en ze mochten een dokument meenemen waar de handtekening van Anneke duidelijk op stond. Gelukkig had ze nog een formulier van een ziekenhuis waarop haar handtekening duidelijk onderaan een A4-tje stond…

Gisterenochtend dus vroeg opstaan, we vertrokken rond 8.00 bij hun huis, even na St. Gervais… het begin was best zwaar rijden, het sneeuwde ook, maar zodra we op de tolweg kwamen ging het beter. De tolweg was goed schoon gemaakt en prima te berijden.
Het rijden viel mee en we kwamen maar iets later aan dan de bedoeling was. Parkeren lukte wonderwel vlot. Eerst een parkeergarage geprobeerd, maar die van én 10 euro per uur én je moest je auto afgeven waarna een meneer deze dmv een lift naar een plek zou brengen….en dat dus met 2 honden erin…niet dus….snel weggegaan daar! Toen vonden we heel snel een plekje buiten waar net een auto wegging voor 5 euro per 1,5 uur…dat leek er meer op. Uitgestapt bleek het ijzig koud te zijn….brrr…gevoelstemperatuur -18 ofzo.

De fotozaak was een klein stukje lopen. Je moet naar een speciale zaak die pasfoto's voor NL-paspoorten maakt, want foto's op een Frans paspoort zijn weer anders, leve 1 Europa! Het was een ienieminiezaakje met zeer aardige mensen. Brillen moeten af, je nek moet vrij zijn en je haar uit je gezicht en lachen mag ook niet, dus je snapt hoe mooi zulke foto's worden. Na het nemen van de foto's worden ze bewerkt op een computer. Toen bleek dat de oren van Erik kwijt waren hahahha.. Dus wij dachten, dat moet opnieuw…maar nee hoor…hij zou de oren wel toevoegen …er waren een paar foto's genomen en daar rommelen ze dus wat moois mee en toe had hij weer oren.. Wij vroegen nog of ze ook meer haren erbij konden regelen voor Erik, maar dat ging dan weer niet. We waren inmiddels redelijk melig geworden, maar met de foto's op zak konden we verder naar het Consolaat.

De Nederlandse Ambassade zelf zit in Parijs. Het consolaat in Lyon zit in een prachtig oud gebouw op 3 hoog. We werden we ontvangen door een zeer vriendelijke Nederlandse dame. Ze vroeg gelijk hoe het met Anneke en haar gipsen arm ging enzo heel aardig. We legden alle formulieren, pasfoto's en oude paspoorten bij de balie en begonnen met Jos.

Door de nieuwe wetgeving in NL zijn er nu ook vingerafdrukken nodig voor je paspoort. Dan denk je aan het nemen van een afdruk van 1 vinger in een bakkie inkt ofzo…neehoor..alles digitaal. Je moet je vinger op een glazen schermpje leggen. Beide wijsvingers, duimen en eventueel nog meer, want….als je je vinger op de aangeven plaats legt moet er bij de balie-dame een blank vlakje zijn, zoniet…dan is je vinger ‘niet goed leesbaar'.. Wij kwamen uit de vrieskou en Jos had nog heeel koude handen en dat schijnt niet bevordelijk te zijn voor mooie vingerafdrukkies .Wij Jos opgewarmd…OK alleen zijn handen haha…je begrijpt dat het een beetje hilarische toestand werd. Na tig keer proberen was het eindelijk goed en mocht de volgende…..Anneke.

Voor de handtekening, die Anneke niet kon zetten door haar gebroken pols, werd er prachtig knip- en plakwerk verricht met de kopie van het ziekenhuis waar een handtekening op stond. Alles lukte gelukkig, want anders….??? Hetzelfde moest dus 2x gebeuren, voor het aanvraagformulier én voor het nieuwe paspoort..

Toen de vingerafdrukken….tsja…eerst maar de ‘goede' kant, haar linkerhand…ook haar handen waren te koud en te droog..dus opwarmen….vingers ‘vettig' maken in je nek etc. Toen bleek ook nog dat hoe ouder je bent, hoe minder goed je vingerafdrukken lukken. We kregen een mooie uitleg…door slijtage worden de lijntjes op je vingers minder zichtbaar… Tsja het zal je maar gezegd worden..dat je oude vingers hebt…maar het werd goed gemaakt, want dan heb je wel altijd hard gewerkt… Nou ja om een lang verhaal kort te maken…de linkerhand lukte na een minuut of 10. Toen de rechter-gips-hand… Anneke heeft ook ‘maar' 4 vingers, door een ongelukje van vroeger en ze moest dus haar hand ondersteboven houden om de vinger goed op het glazen plaatje te krijgen. Haar elleboog is ook meegegipst, dus heel handig!! Met geestelijke en lichamelijke ondersteuning van Jos lukte het redelijk, maar je bent zo weer 10 minuten verder, omdat de lijntjes op de vingers heel moeilijk te zien waren en dan moet je dus meer vingers proberen….pfff…wat een gedoe. De balie-dame hielp goed mee en riep ‘goedzo'. ‘houvol'…'nog even' etc….. Op een gegeven moment dachten we dat op elk moment een bananensplit- Poets- of wat dan ook man om de hoek zou komen kijken.:-).

Toen was Erik aan de beurt, dat ging redelijk snel. Hij ging toen de parkeermeter bijvullen en toen was ik als laatste aan de beurt. Als jongste had ik natuurlijk nog heel ‘goede' vingers haha, dus dat ging ook heel snel.

Tenslotte moesten een formulier en envelop invullen voor de verzending van de paspoorten naar ons over een week 2. Ze zijn daar wel echt Nederlands want ze adviseerden om alle 4 de paspoorten naar 1 adres te sturen, dat scheelt dan weer 6 euro aangetekende verzendkosten…

Toen waren we eindelijk klaar en inmiddels hadden we aardig trek gekregen. In een restaurantje daar vlakbij een heerlijk menuutje gegeten met o.a. een super lekker stuk rundvlees en toen weer richting auto, richting huis….. De terugweg ging heel voorspoedig en rond 17.30 waren we weer thuis. Daar hebben we alle honden nog ff heerlijk in de sneeuw laten spelen en toen wij weer naar huis na een drankje…het was toch een vermoeiende dag, maar we hebben veel lol gehad… over 5 jaar gaan we weer…….

En....Lyon is echt een prachtige stad !! echt een aanrader om eens heen te gaan.....in een wat warmer seizoen, want er zijn heel veel leuke eetzaakjes met terrasje enzo. Vroeger ben ik er echt heeeel vaak langs gereden op weg naar Spanje, Portugal, Griekenland, Italie ofzo...maar dan heb je geen idee dat Lyon gewoon heel leuk en heel Frans is....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 5 februari 2012

Het is alweer even gewoon heerlijk..............winter!! Sneeuw zorgt voor prachtige plaatjes en het is optimaal genieten voor Pebbles en Elfi....stoeien, rennen in de sneeuw, door de bossen...heerlijk!

ons huis in de verte

Sneeuwpret rondom Les Fayes

Foto van de Oldtimer-caravan, toen er de eerste keer sneeuw is gevallen...later lag er veel meer wel 20 cm ofzo...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De nachten zijn momenteel heel koud -15 ofzo...maar overdag zie je het zonnetje weer en dat scheelt enorm. Het is wel koud, dus we hebben nu hele dagen de houtkachel aan. Voordeel is dat we 1 ruimte hebben waar we eten, wonen, eten, koken enzo..dus aan één houtkachel genoeg hebben. De luiken doen we 's avonds dicht en als het echt koud is het luik boven aan de trap ook.

In de gîte zijn momenteel geen huurders, daar hebben we de electrische wandkacheltjes op de anti-vriesstand staan. Eind februari komen er weer gasten en nog wel heel bekende ! leuk hoor...die hebben alle seizoenen hier al meegemaakt en nu komen ze dus een weekje in de winter. Hopelijk voor hun ligt er dan nog sneeuw, want dat is wel heel mooi om te zien hier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 23 februari 2012

Het gaat nog steeds super met onze boekingen, zowel voor de gîte als voor de camping....niet te geloven, we zijn echt zo blij dat het door onze gekozen thema 'échte rust' zo goed aanslaat, er is heel veel vraag naar.....geen animatie, geen kinderen, geen zwembad.......maar wel een omgeving waar heel veel te zien, te beleven, te doen en vooral om van te genieten is....

We hebben lekker veel sneeuw gehad, maar nu is het alweer een aantal dagen minder koud en de sneeuw gaat nu snel weg. Afgelopen dinsdag zijn we naar Le Mont Dore geweest, het skigebied. Het was een heerlijk superzonnige dag. Ik heb lekker gesnowboard en Erik heeft Pebbles en Elfi bezig gehouden. Ondanks dat het hier vakantie is in Frankrijk, viel de drukte mee en we hebben dus genoten! Thuisgekomen kijk je hier naar buiten en zie je weer dezelfde bergen....heerlijk wat een luxe hier wonen....

 

Roos op snowboard ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,heerlijke zonnige dag Le Mont Dore

De dagen blijven voorbij vliegen. We hebben genoeg te doen, kleine klusjes, computerdingen etc. Inmiddels is onze kippenstapel ook uitgebreid met 5 kippendames. In totaal hebben we er nu 20 en dan nog 2 eenden...dus dat is fijn, want we hebben vaak tekort aan eitjes als er veel gasten zijn, maar komend zomerseizoen moet het wel lukken....

Omdat we onlangs de premies voor de ziektekostenverzekering voor 2,5 jaar moesten betalen, vlogen er dus wel even wat centjes weg, maar ja, we hebben geweten dat het er aan kwam. De organisatie die dit regelt had nogal wat achterstanden door reorganisatie van bedrijfsvormen in Frankrijk............maar nu is alles bij en we mogen nog niet klagen wat we moeten betalen. Voordeel is dat ik 'gratis' meeverzekerd ben op de verzekering gekoppeld aan het bedrijfje van Erik. Maar nu hebben we dus wel heel veel aan de aanbetalingen die we al ontvangen, om een beetje financieel 'de winter door te komen'....

Na enkele weken 'rust' as zaterdag weer gasten in de gîte. Deze week hadden we ook nog aan Fransen kunnen verhuren, maar we wilden even alles goed controleren na de toch wel aardige vorstperiode van -18 graden enzo. Gelukkig doet alles het prima en gaan we weer lekker verder met de gîte-verhuur.

We zijn ook weer bezig met de AGENDA 2012, er komen weer een hoop gezellige markten, vide-greniers/brocantes, feesten etc. Het overzicht is nog niet compleet, maar dit is een begin: KLIK HIER VOOR AGENDA 2012

__________________________________________________________________________________________________________

Zaterdag 7 april 2012

Het is soms best lastig om het logboek bij te houden. Ik geef toe, dit komt mede door Facebook, daar zet je zo makkelijk even snel een fotootje, verhaaltje op en iedereen ziet dat direct en kan direct reageren. Maar ik snap ook dat niet iedereen zin heeft in Facebook. Ik ga nog wel nakijken of het mogelijk is daar een account (het is gratis) te openen zonder toeters en bellen, alleen om te gebruiken om onze foto's en verhaaltjes te lezen.

De tijd vliegt voorbij. We hebben nog de nodige gîte-bezoekers gehad deze winter, dus dat was wel heel leuk. Nu zijn we begonnen aan het gereed maken van het terrein en de grange voor het komende kampeerseizoen. Dat is toch altijd best veel werk.

We hebben de gîte afgelopen week niet verhuurd, zodat het terras vd gîte konden opknappen. Dat is nu zo goed als klaar. Een stormschade (schutting) is gerepareerd, er is nieuw grind, het terras is nu omgeven met lavendel-struikjes, die als ze groot zijn een mooie lavendelhaag moeten gaan vormen.

Op het terrein zelf hadden we een vocht-probleem-plek midden op het terrein en daarvoor hebben we een mini-pelle gehuurd, want er moest veel gegraven worden, drainage-pijpen erin, pouzolaine-steentjes en geotextiel-doek en dan weer dichtgooien, harken, gras zaaien etc. We dachten hiervoor een goede dag te hebben uitgekozen: afgelopen maandag, want dan zou het superzonnig zijn…………….en het was zonnig, alleen belde de mini-pelle-verhuurmeneer 's ochtends op dat de pelle ‘en panne' was, kapot dus en of hij hem de dag erna mocht komen brengen. Wij gingen akkoord en de mini-pelle werd zelfs al diezelfde avond gebracht. Dinsdag was het op z'n Hollands gezegd ‘vies nat kloteweer'….en wordt alles wel heel vies als je bezig bent met graven in klei en aarde.. heel fijn, maar ja, niks aan te doen. Omdat we de mini-pelle toch hadden wilden we ook gelijk de kampeerplek boven aan het terrein naast de Solifer aanpakken en wat vlakker maken. Erik heeft dat zo goed als het ging geprobeerd. Toen ze de mini-pelle kwamen ophalen vond de verhuurmeneer dat het best beter kon, haha, toen is hij zelf nog even op de mini-pelle geklommen om het netter te maken..wel heel aardig ! En ja……………….de dag erna scheen het zonnetje weer…..

Erik heeft ook toch wel de nodige computerafspraakjes, niet heel veel, maar het gaat z'n gangetje en de klanten komen ook weer terug of geven zijn naam door, dus zo moet het……bij dit soort bedrijfje moet je nu eenmaal afwachten tot mensen problemen hebben of een nw. computer kopen waar vanalles geinstalleerd moet worden o.i.d….dat is toch anders dan dat je iets verkoopt en je zelf verkoopactie's kunt ondernemen…

De boekingen voor het zomerseizoen gaan nog steeds heel voorspoedig. Voor het kampeerhoogseizoen zijn er al vele dagen volgeboekt en moesten we mensen doorsturen.

Gezellige borreluurtjes en etentjes zijn er ook steeds uiteraard, dat blijft heerliijk….met vrienden of kennissen (en soms ook met de gasten!) genieten van lekkere drankjes en hapjes al dan niet in het zonnetje. Je hebt ook hier mensen waar je veel mee omgaat en die goede vrienden zijn geworden waarvan je op aan kunt en er vertrouwen is, maar ook mensen waarmee de klik toch minder is dan we dachten, maar dat is het leven. Je ziet hier in de omgeving ook inmiddels de nodige NL-clubjes ontstaan (klus, eten, wandel) maar daar hebben we niet zo'n zin in, om met grote NL-groepen dingen te doen, maar uiteraard moet iedereen dat voor zichzelf weten.

Erik is inmiddels lid van de oldtimer-autoclub in st. Gervais en dat levert leuke dingen op, naast vergaderingen zijn er evenementen waar ze met de auto's heen gaan, daar een rondritjes doen en met z'n allen eten, leuk hoor. Ook zullen ze op de pottenbakkersmarkt in Gouttières staan eind april, dat is wel leuk zo dichtbij in ‘ons' dorp.

Met Elfi en Pebbles gaat het nog steeds supergoed samen. Ze kunnen heerlijk samen rennen en spelen en maken elkaar lekker moe. Ze doen alles samen, ook als we met ze wandelen, heel lief onze 2 ‘tuttebolletjes' . Elfi is nu 10 maanden, dus ze zou loops kunnen gaan worden, we wachten het maar af…. Pebbles was een jaar ofzo, dus misschien is Elfi ook niet zo snel. Op zich hopen we dat ze voor het hoogseizoen loops wordt, maar ja, we zien het wel hoe het loopt. Ze is een hele mooie hond geworden, we krijgen vooral veel complimentjes over de bijzondere kastanje (marron) – kleur.

Elfi

Lekker spelen het honden vd gîte-gasten: Guily en Snuffel

Bij de 2e huisbezitters hier, is er door de strenge winter wel de nodige waterschade…..Erik heeft al het e.e.a. moeten repareren, tijdelijk oplossen en controleren.. Wijzelf hebben gelukkig geen schade. Alleen de leidingen bij de 2e kampeerbadkamer (het hokje) moeten nog gecontroleerd, maar dat komt 1 dezer dagen wel.

De grange is ook bijna weer zomerklaar. Het metalen gereedschapschuurtje hebben we eruit gehaald en vervolgens een wand van OSB neer gezet met een deurtje. Zo heeft Erik weer zijn 'schuurtje' voor gereedschap enzo en is de afscheiding met de grange annex gemeenschappelijk ruimte voor de gasten / table d'hôte ruimte netjes. De bibliotheek is ook alweer bijna gevuld....de laatste boeken moeten we nog van zolder halen. De koelkast en de hondenvoerdiepvries hebben we mooi beplakt...foto's van de grange volgen z.s.m.

Grange-werkzaamheden..o.a. verven van stoelen in Hortensia-kleuren....

Dinsdag komen er weer gasten in de gîte, een Frans gezin met grote kinderen, dus we zijn benieuwd…. Ze hebben de gîte eigenlijk vanaf vandaag, maar ze konden pas dinsdag komen en blijven dan 4 nachten. De week erna houden we ook nog vrij voor de laatste klussen en daarna istie weer nonstop bezet..

Nou dit was het weer even, vandaag is het wat nattig weer, maar de zon komt altijd wel weer terug……

 

Soms lijkt een kip op een dennenappel.....................Bloemen gekregen van onze (inmiddels vaste gasten) Otto en MarieJosé

....lente, mooie dotterbloemetjes in het waterstroompje naast ons huis op het pad richting bos...

 

Juni 2012

Jaja…het is (té) lang geleden… Zoals ik eerder zei, is Facebook een aardig concurrent met het doorgeven van de kleine nieuwtjes, wat foto's, het weer, etc.. maar OK niet iedereen is van de Facebook…. Hier is weer een update van ons.

Inmiddels is alles weer in volle gang. Het voorseizoen is qua weer wellicht wat wisselend geweest, maar qua gasten helemaal super! We hebben nog nooit zoveel gasten in april, mei en juni gehad. Vooral de 2 weken rondom Pinksteren waren een topper. We zaten zo goed als vol en hadden heel gezellige gasten die het met elkaar ook super konden vinden. Zo goed dat sommigen samen een dagje op pad, uit eten of wat dan ook gingen, leuk toch, een heel goede sfeer. Wij hebben al genoten van vele table table d'hôte-avonden, van knus met 4 personen tot meerdere keren met ca. 12, heeel gezellig! De frissere avondjes waren in het ‘Eetkamertje' in ons huis en de wat warmere en windvrije in de Grange….

Weet je soms….als ik deze verhaaltjes schrijf, denk ik, wat moet het saai zijn om te lezen…altijd weer druk, gezellige mensen……en ook zoveel ‘terugkomers' !! en met deze laatste ‘de terugkomers' daar worden wij zo blij van… Ze vonden het dus de vorige keer zo leuk dat ze gewoon weer komen, in de gîte, of op de camping….dat is het grootste compliment eigenlijk wat je kunt krijgen. Dit jaar een record aan terugkomers en omdat ze uiteraard niet allemaal tegelijk komen, krijg je toch geen last van ‘kliekjes' want dat moet je ook weer niet hebben….groepen die elk jaar tegelijk komen, elk jaar hetzelfde. Nee, juist de mengeling is zo leuk. De gasten varieren van zeventigers tot twintigers, van directeur tot student, van Frankrijkliefhebber tot Frankrijk-beginner tot ‘de eerste vakantie in het buitenland'….de eerste vakantie zonder kinderen, de eerste vakantie met hond, etc….allemaal even speciaal, even bijzonder, want vakantie is bijzonder!! Iedereen werkt het jaar hard of niet, heeft het druk of niet….maar toch heeft iedereen vakantie nodig. Gewoon even weg uit de dagelijkse beslommeringen, de vele eisen die het leven tegenwoordig schijnt te stellen, even rust…………….genieten van de natuur en de rust hier, het eten en al het andere moois wat het leven hier biedt….

Foto's worden nog bijgevoegd.... (helaas door het drukke seizoen nog geen tijd voor gehad). Foto's staan wel op Facebook.

__________________________________________________________________________________________________________

Donderdag 27 september 2012

Klik hier voor het LESFAYES-Zomerseizoen 2012

LET OP !! het is een PDF-bestand, dus het laden kan heel even duren.....dank voor uw geduld !

Klik hier voor de FOTOOS-Zomerseizoen 2012

__________________________________________________________________________________________________________

Zondag 30 december 2012

En zo is het jaar gewoon opeens om.....helaas heb ik het logboek niet meer bijgewerkt. Dit komt voornamelijk omdat we actief zijn op Facebook waar we zeer regelmatig berichtjes en foto's plaatsen.

Voor mensen die geen facebook hebben, is dat natuurlijk niet leuk. Je kunt ons altijd even een mailtje sturen dat je het logboek mist, dan krijgen wij een idee hoeveel mensen het logboek nog waarderen en willen volgen. Je kunt ook een account bij facebook aanvragen en alles blokkeren, zodat je er verder niks mee hoeft te doen, maar wel onze 'pagina' daar kunnen volgen. Dit kost eenmalig wel even wat tijd, maar dan blijf je wel op de hoogte.

Mochten er teveel mensen liever hier nieuws lezen en foto's bekijken, zullen wij het weer meer gaan bijhouden. Dus....reactie's zijn van harte welkom. Mail even naar ons (info@lesfayes.info of rozerik@orange.fr).

_________________________________________________________________________________________________________

2013

Dinsdag 1 januari 2013

Maar.....het jaar is om....

Het jaar is voorbij gevlogen….  Wij hebben een heel fijn 2012 gehad, zowel op ‘zakelijk' als op persoonlijk vlak. Wij wensen voor iedereen dat 2013 een heerlijk jaar wordt vol gezondheid, gezelligheid en geluk. Probeer zoveel mogelijk te genieten, dat is goed voor een mens.

Stel niet alles uit, geniet nu!....want ‘later is allang begonnen…'.

Mocht je volgend jaar het plan hebben bij ons op vakantie te gaan, leuk!  Als je zekerheid wilt, is het advies wel om snel te reserveren, want vol=vol. De gîte / vakantiehuisje is zelfs in het hoogseizoen als zo goed als volgeboekt.

Wij blijven het enorm waarderen als mensen hun kostbare vakantie bij ons willen doorbrengen.

Het grootste compliment is vaak toch wel als mensen terugkomen of het doorvertellen aan familie en vrienden. Net als vorig jaar staat er voor elke ‘terugkomer' en lekker fles wijn uit de Auvergne klaar !

Les Fayes - kerstkaart van 2012 :

Plannen en werkzaamheden 2013

Voor nieuwe jaar zijn weer wat onderhouds- en/of veranderdingen nodig/gewenst:

SOLIFER-caravan: deze is inmiddels weg, om plaats te maken voor een extra kampeerplaats die we, zeker in het hoogseizoen, hard nodig hebben. We hebben nu dus 2 'bovenplekken' met het beste uitzicht op de bergen en de Puy-de-Dôme. We gaan alleen deze plekken nog wat vlakker (laten) maken...

OLDTIMER-caravan: dit is nu onze enige huurcaravan...voor seizoen 2013 komt daar een buitenkeukentje bij en tevens is de inventaris wat uitgebreid. Wat blijft is een ruim opgemaakt bed voor 2 personen, een aparte zithoek (eventueel ook om te bouwen tot extra bedd), grote luifel, tuinset met verstelbaren tuinstoelen, eigen kampvuurplekje, picknickbank. Het fijne is de ligging, in een romantische hoek van ons terrein met vrij uitzicht en veel privacy.

BADKAMER 1 (in de 'cave' van ons huis): de douche in de aparte badkamer is weer helemaal OK, er was en lekkage die nu helemaal is opgelost. Blijft is een ruime douche met 'regen-douchekop' in een zeer ruime badkamer met wastafel, spiegel en stoel. Het toilet heeft een nieuw 'spoelsysteem' zodat hij sneller vol loopt.

BADKAMER 2: wordt ook helemaal nagelopen, in de voorjaar gaan we dat doen... maar blijft verder onveranderd heerlijk ruim.

DE CAVE (bijkeuken) zelf...daar zijn we nu mee bezig...nieuw raampje, de zeer stoffige muren worden geisoleerd en met gipsplaat bekleed en vervolgens fris geverfd. De ruimte is groter door een andere indeling van de spullen.

GÎTE: het terras wordt in het voorjaar weer bijgewerkt, het grind, de omheining voor de honden en de plantjes... Ook moet de grote rechter-zijmuur van de 'grange' nog helemaal gevoegd worden.

GRANGE/GEMEENSCHAPPELIJK RUIMTE: wordt in het voorjaar ook weer helemaal klaar gemaakt voor de gezellige Table d'hôte-avonden etc. Omdat het dit jaar goed bevallen is, blijft ons 'inklapcaravannetje' de info-plek 'vvv-tje'......

HONDEN: er komen ca. 4 agilty-toestellen die we zelf gaan maken, de bouwtekeningen hebben we al gevonden, actie voorjaar!

WATER: in 2013 krijgt elke gast een uitgebreid overzicht van alle plekken met water (meren, rivieren, watervallen, etc.) in de omgeving, met route, foto en omschrijving zoals wel/niet geschikt voor zwemmen honden/mensen, voorzieningen etc.)

TENT INPAKKEN: voor kampeerders die hier minimaal een week zijn geweest, bieden wij de mogelijkheid de tent de dag voor vertrek al in te pakken en de laatste nacht zonder extra kosten te overnachten in de huurcaravan (mits deze vrij is, en mits gebruik van eigen beddengoed).

WILDE BLOEMEN: net als vorig jaar zullen we weer heel veel zaaien voor wilde bloemen, die een heerlijk romantisch plaatje van Les Fayes maken.

PAD: wordt weer bijgewerkt

TENSLOTTE....blijven wij gewoon 'Les Fayes'...een heerlijk plekje à la campagne. Wij zijn een camping, maar het terrein ziet er niet zo strak uit met heggetjes, betonnen sanitair-gebouwtjes, rijtjes-gîtes, zwembad etc. Alles is zoveel mogelijk onaangepast en daarom blijft alles goed passend in deze boeren-omgeving. Alle kampeerplaatsen (ca. 6) zijn aan de buitenkant, zodat je uitzicht 'de weilanden, bossen en bergen is'......, geen tenten/caravans voor of achter je....en die naast je, zijn niet té dichtbij...zo heb je de tijd dat je hier bent een beetje het gevoel hier even 'tijdelijk te wonen'.... te leven, te genieten, van alle het moois en lekkers, midden in de ongerepte natuur van Les Combrailles, een bijzonder onverwacht mooie, afwisselende streek in de Auvergne......

Hopelijk tot ziens in 2013 !

_____________________________________________________________________________________________________________

Sneeuwfotootjes:

 

Donderdag 28 maart 2013

Het is raar weer de laatste tijd. Op het ene moment zitten we heerlijk in het zonnetje met blote benen en het andere moment is mistig en nat...wisselend weer. Gelukkig worden de temperaturen steeds hoger..

In februari hebben we ook nog gasten in de gîte gehad, het waren Otto en MarieJosé, één van onze vaste klanten die inmiddels vrienden zijn geworden. Het was weer heel gezellig dat zij hier waren met hun hond Guily.

Het eetkamertje is nu klaar en best heel gezellig geworden. Eén muur was zo slecht dat we een lambrisering hebben moeten aanbrengen, maar dat staat best leuk, echt 'restaurantje-achtig' in 'Les Fayes - blauw'. De vloer laten we nog even zo, komt tzt ooit wel, liefst een echt houten vloer, want het huidige laminaat wat hier al lag toen wij het huis kochten is vrij lelijk.

Met ons wagenpark :-) hebben we de laatste tijd wel wat pech. Erik heeft er een hoop werk aan en de onderdelen kosten natuurlijk ook geld. Maar het Renaultje4 is na een ingrijpende lasbeurt wel weer OK en kan binnenkort helemaal blauw geschilderd worden, nu is er maar een stuk geschilderd doordat het weer opeens veranderde. Dirk (de Landrover) is moeilijker, maar hopelijk gaat dat deze week ook lukken als een bepaald onderdeel weer hier bezrogd is. Landrover-onderdelen bestellen we via internet in Engeland, dat is het goedkoopste. Hierdoor zijn we eigelijk ook niet wezen wintersporten bij Le Mont Dore, maar ja, dat is nu even niet anders. Het heeft wel heel veel gesneeuwd de afgelopen maanden, maar de temperaturen waren zie zo laag als vorig jaar gelukkig.

Gisteren is er 6 kuub aarde gestort, zodat we de kampeerplekken bovenaan het terrein goed recht kunnen maken. Wel even wat werk, maar het is voor een goed doel. Door de electriciteitsdraden die nogal laag hangen, kan de vrachtwagen niet op de plek zelf lossen, maar alleen voor het huis...dus dan moeten we steeds kruiwagens volscheppen, naar de plek rijden en leegkiepen.

Regelmatig hebben we gezellige etentjes en/of apero's hier of bij vrienden. Vaak worden we ook door onze gîte-gasten uit-eten genomen naar het restaurantje in Gouttières, dat is ook wel heel leuk en vooral lekker! natuurlijk.

 

 

 

 

Logboek