UITGANGSPUNTEN

 

Rust Ruimte Natuur Genieten Lekker eten.

...even weg … uit de dagelijkse drukte, stress, bijbehorende ‘verplichtingen' ;gewoon even genieten….hartelijk welkom op Les Fayes !

 

Mini-, natuur- ,en andere rustige kleine campings…

In Frankrijk wordt hieronder een camping van max. 6 plaatsen/20 personen verstaan.

Vaak bij een boer ( á la ferme) of bij een eigenaar (chez l'habitant). Les Fayes valt in de laatste categorie.

Andere veel voorkomende benamingen zijn: groene-, rustieke-, landelijke-, en boeren-campings.

 

Rust en kinderen…

......Wij hebben gemerkt, door gesprekken met gasten en ook uit eigen ervaring, dat een zo'n kleine camping eigenlijk heel moeilijk ‘rustig' is te houden als ......er meerdere kinderen zijn (hoe lief ze ook kunnen zijn).

J.....Juist door de stilte in de omgeving, die normaliter eigenlijk alleen onderbroken wordt door eventuele boerenactiviteiten of een loeiende koe, kan het voor ......mensen storend zijn als ze 's ochtends en het grootste gedeelte van de avond al dan niet gillende, spelende en rennende kinderen horen.

......Juist ook mensen die het hele jaar al omringd zijn door kinderen, zoals leraren, mensen in de kinder- of jeugd-opvang, oppasoma's en opa' s, ed. hebben ......niet altijd ‘zin' in (kleine) kinderen tijdens hun vakantie. Die mensen en anderen die vaak juist gebonden zijn aan schoolvakanties of de bouwvak, hebben ......ook recht op echte rust in hun vakantie. Ideaal, er is zoveel keuze aan campings in Frankrijk, voor gezinnen is er uitgebreid keus!

......Wij hebben destijds besloten om vanaf het Zomerseizoen 2011 het thema ‘ ECHTE RUST' mee te geven. Sinds 2010 hebben we al geen speciale ......voorzieningen voor kinderen meer, maar we wilden nog een klein stapje verder gaan........zodat rust 'echt gewoon' is.... Op veel campings staat het ......vermaak van de kinderen voorop, maar op Les Fayes staat de rust van alle gasten voorop!

......Omdat het heel moeilijk is om per mail of telefoon te beoordelen of kinderen passen op onze camping, hebben wij besloten Les Fayes tijdens het ......kampeerseizoen 'kindvrij' te houden. Wij willen niemand voor het hoofd stoten...zelf houden we veel van kinderen en hebben er ook veel mee gewerkt, ......maar zo denken wij het meest duidelijk te zijn....

......Een andere bijgekomen reden is, dat in de loop der jaren onze camping gericht is op mensen met en liefhebbers van honden...honden mogen - mits ......geen overlast bezorgend - ook los lopen. Volgens de Franse wet moeten honden altijd aan de lijn gehouden worden op campings waar kinderen onder de ......16 jaar zijn..

Wij hopen op een ieders begrip....vrije keuze in het kiezen van een camping is belangrijk, want vakantie is een kostbaar iets....

 

Erik & Rosalinda Jansen

.Mini-camping Les Fayes

- camping / huurcaravan / gite / chambre d'hôte / table d'hôte -

 

© Les Fayes

(gedeeltelijke) overname van deze tekst is alleen toegestaan na overleg (mail even: campinglesfayes@orange.fr)


 

 

Uitgangspunten