CAMPING LES FAYES - voorwaarden 2023

( vergeet niet onze 'uitgangspunten' te lezen op onze website !)

Reservering huurcaravan + camping in het hoogseizoen (*)

Indien u wilt reserveren, stuurt u een mail naar campinglesfayes@orange.fr met de gewenste periode, kampeermiddel, aantal personen en hond(en).

Vervolgens kijken wij of aan uw verzoek voldaan kan worden. Zo ja, dan sturen wij u een mail met het reserveringsformulier. Na ontvangst van het formulier sturen wij de boekingsbevestiging per mail. In deze bevestiging vindt u ook de gegevens over de betaling De aanbetaling is 30% van het totaalbedrag. De reservering wordt definitief vanaf het moment dat wij uw aanbetaling ontvangen hebben. Hiervan ontvangt u een bevestiging per mail.

Uiterlijk 6 weken voor uw aankomstdatum dient de resterende 70% van het totaalbedrag door u te worden voldaan.

 

Reservering camping buiten hoogseizoen (*)

Indien u wilt reserveren, stuurt u een mail naar campinglesfayes@orange.fr met de gewenste periode, kampeermiddel, aantal personen en hond(en).

Vervolgens kijken wij of aan uw verzoek voldaan kan worden. Zo ja, dan sturen wij u een mail met het reserveringsformulier. Na ontvangst van het formulier sturen wij de boekingsbevestiging per mail.

 

Aanbetaling camping

Voor de camping is alleen een aanbetaling verschuldigd bij verblijf in het hoogseizoen (*). Bij verblijf buiten het hoogseizoen is geen aanbetaling nodig en wordt er afgerekend bij vertrek . Er is wel sprake van een 'echte' reservering , dus de betalingsplicht blijft . Bij de huurcaravan geschiedt de betaling ten alle tijde zoals in het hoogseizoen.

 

Afrekening kosten

Eventuele maaltijden/drankjes ed. alsmede broodbestellingen, wasjes etc. worden tijdens uw verblijf op een rekening gezet, zodat u bij vertrek alles in één keer kunt afrekenen. Bij vertrek wordt tevens de toeristenbelasting in rekening gebracht. U kunt naar keuze contant betalen of het ter plekke overmaken op onze bankrekening. Pinnen is niet mogelijk.

 

(*) Hoogseizoen : 1 juli tot en met 31 augustus 2023

 

Annulering

Bij een (gedeeltelijke)annulering wordt het reeds betaalde niet gerestitueerd. In overleg kan hier bij grote uitzondering van worden afgeweken.

Nb. Voor een eventuele annuleringsverzekering dient u zelf te zorgen. Let op! deze dekt niet alles !

 

Prijzen

De prijzen staan vermeld op onze website.

De weektarieven gelden voor een aaneengesloten periode van 7 nachten, waarbij (in principe) de volgende aankomst- en vertrektijden worden aangehouden (afwijkende tijden zijn in overleg mogelijk en worden op de boekingsbevestiging vermeld):

- aankomstdag : vanaf 15.00 uur

- vertrekdag : uiterlijk 10.00 uur

Voor het verblijfsdeel waarvoor geen weektarief geldig kan zijn wordt het 1-nachttarief berekend.

Alle tarieven zijn exclusief toeristenbelasting.

Voor de camping wordt de prijs per nacht berekend en uw plek is vrij vanaf 15.00 uur. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

 

Belangrijkste punten ‘ huisregels Les Fayes ‘

• U bent aansprakelijk voor eventuele schade die u of 1 van uw eventuele reisgenoten, of uw hond(en), aan de accommodatie of eigendommen van Les Fayes toebrengt.

• U bent als gast van Les Fayes van harte welkom. Wij gaan er vanuit dat u de huisregels zult accepteren en naleven. Het zijn er maar een paar, de belangrijkste is dat u rekening houdt met andere gasten, de bewoners, de rust, natuur en milieu. Bij aankomst ontvangt u een INFO-pakketje.

• U kunt kosten tijdens uw verblijf op een rekening zetten, maar let op: alleen contant betalen of ‘ter plekke' overmaken per bank mogelijk (dus niet via pin of creditcardbetaling). Uw rekening dient bij voorkeur op de dag voorafgaande aan uw vertrek en uiterlijk op de dag van vertrek contant te worden voldaan.

• Binnen en in de nabije omgeving van de ‘gebouwen' (gite/chambre, caravan, info-caravannetje en de gemeenschappelijke ruimtes, kampeerplekken van medekampeerders, etc.) mag niet worden gerookt. Op uw eigen kampeerplek is roken toegestaan, zolang niemand er last van heeft en de peuken direct opgeruimd worden (bij voorkeur in een leeg drankblikje en niet in open asbakken en zeker niet op de grond).

• Honden zijn toegestaan en heel welkom, mits ze in het bezit zijn van een paspoort met de voor Frankrijk noodzakelijke inenting (Rabies), niet behoren tot de 'verboden rassen' in Frankrijk (zie onze hondenpagina) in principe aangelijnd zijn (hiervan kan bijna altijd worden afgeweken, zie de speciale hondenpagina op deze website) buiten het terrein uitgelaten worden en geen overlast bezorgen. De eigenaren van Les Fayes hebben te allen tijde het recht honden die overlast bezorgen zoals overmatig blaffen, extreem gedrag van ongecastreerde reuen ed. van het terrein te verwijderen. Wij adviseren ervoor proberen te zorgen dat uw teefje niet loops is (dit kan eventueel met een pil geregeld worden, vraag info bij uw dierenarts); e.e.a. ondermeer in verband met het feit dat U in Frankrijk tijdens wandeling ed. wel eens een loslopende (mannelijke) hond kunt tegenkomen ! Honden mogen op ons terrein in principe los, maar uitsluitend onder directe toezicht van de baasjes (zie uitleg op website of bijlage bij de bevestiging). Een tekenband met ook bescherming tegen de zandvlieg, bijv. Scalibor, is aan te raden… Wij hebben de ‘luxe' van 2 dierenartspraktijken op nog geen kwartiertje rijden, 1 ervan heeft een NL-talige dierenarts in dienst)

- Caravans of kampeerbusjes met een airco op het dak zijn helaas niet welkom. Uit ervaring is gebleken dat het geluid overlast bezorgd bij onze gasten.

- In voorgaande seizoenen is gebleken dat ons terrein niet geschikt is (plus daarbij passen ze niet in onze ‘uitstraling' van een kleine natuurcamping) voor de grotere caravans en campers (het gaat dan zowel om de afmetingen als het totale gewicht). Zie website bij 'verblijf', bij twijfel graag even overleg voordat u boekt. U kunt ons altijd even mailen voor informatie, doorgeven maten ed.

- Ons 'electriciteits-systeem' is niet geschikt voor het opladen van electrische auto's en is derhalve ook niet toegestaan. In 2023 zijn als het goed is 2 oplaadpunten bij supermarkten in de buurt werkzaam, in 2022 alleen nog bij de grotere steden.

• De eigenaren van Les Fayes hebben te allen tijde het recht gasten per direct de toegang van Les Fayes te ontzeggen, na een waarschuwing en overleg, indien zij overlast veroorzaken en/of ongewenst gedrag vertonen.

© Les Fayes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorwaarden